Proud to be Senior

De NS komt met een nieuwe dienst die personen die na hun reis zijn vergeten om uit te checken een e-mail krijgen waarmee ze het teveel betaalde terug kunnen krijgen.

Vergeet je nu uit te checken bij de NS dan betaal je voor je reis altijd € 20. Dat kan gunstig zijn na een lange treinreis, maar zeer ongunstig na een kort ritje. Nu moet je nog zelf een formulier downloaden op de site van de NS als je vergeten bent uit te checken. Gebruikers van de nieuwe dienst: NS Extra, krijgen – als ze op een treinstation zijn vergeten uit te checken – binnen een paar dagen automatisch een e-mail, waarna ze dit eenvoudig kunnen corrigeren en het geld via de kaartautomaat terug krijgen. Bij vaste trajecten geeft NS reizigers het teveel afgeschreven bedrag automatisch terug.
Volgens NS was de eerdere proef een groot succes. Het spoorbedrijf zocht destijds 10.000 testreizigers, maar uiteindelijk meldde 20.000 reizigers zich aan. 2.800 deelnemers waren tijdens de proef daadwerkelijk vergeten uit te checken. Zij ontvingen allemaal het teveel betaalde bedrag terug.
Op jaarbasis houdt de NS 16 miljoen euro over aan personen die vergeten zijn uit te checken. Dat bedrag kan nu eenvoudig terug naar de reiziger.

Nico van Scheijndel

28 juni 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.