Proud to be Senior

De groep Nederlanders voor wie het internet onbekend terrein is krimpt langzaam maar zeker. Het zijn vooral ouderen die nog geen gebruik maken van het internet.

In 2015 hadden 1,2 miljoen Nederlanders nog nooit gebruik gemaakt van het internet, omgerekend 8 procent van de Nederlandse bevolking. Onder hen 870.000 mensen die geen toegang tot het internet hebben. De groep niet-gebruikers wordt langzaam maar zeker kleiner. In 2012 was het internet nog voor 10 procent van de bevolking onbekend met het internet.
De meeste mensen die het internet niet gebruiken, doen dat omdat ze er geen interesse in hebben bij gebrek aan kennis of vaardigheden. Veel van de niet-gebruikers zijn 75 jaar of ouder. Maar ook hier neemt het gebruik van internet toe. Vooral omdat de nieuwe toetreders tot de groep van 75-plus al internet gebruikte voordat ze de leeftijd van 75 jaar bereikten.
Onder de 75-plussers zijn het vaker vrouwen, die geen internet gebruiken dan mannen. In 2015 ging het om zeven op de tien vrouwen en bijna drie op de tien mannen van 75 jaar of ouder. Ouderen zijn vaker laag opgeleid. Mede hierdoor zijn laagopgeleiden oververtegenwoordigd bij de niet-internetters. Ook in de andere leeftijdscategorieën zijn veel mensen die niet op het web surfen laag opgeleid.

Nico van Scheijndel

3 juni 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.