Proud to be Senior

Minister Schippers van Volksgezondheid krijgt geen meerderheid in de Tweede Kamer voor de afschaffing van de werelddekking van de zorgverzekering.

De afschaffing van de werelddekking van de zorgverzekering moet 60 miljoen euro opleveren. Maar de minister van Volksgezondheid krijgt voor haar wetsvoorstel geen meerderheid in de Tweede Kamer. Mocht de wet wel doorgaan, dan moeten Nederlanders die naar het buitenland op vakantie gaan of daar gaan studeren een aanvullende verzekering afsluiten.
Minister Schippers van Volksgezondheid krijgt voor haar wetsvoorstel echter de handen niet op elkaar. SP-Kamerlid Leijten ziet vooral veel bureaucratie, D66-Kamerlif Dijkstra verwacht dat de voorlichtingskosten een flink deel van de besparing zullen wegnemen. Coalitiepartij PvdA wil in de wet een uitzonderingspositie voor de vijf miljoen chronisch zieken in Nederland. Het CDA was aanvankelijk wel voor, maar ziet er nu niets meer in.
De minister streefde er naar de wet voor 1 juli door de Tweede- en Eerste Kamer goedgekeurd te hebben. De nieuwe wet kan dan op 1 januari ingaan en de verzekeraars hebben dan voldoende tijd om zich op de wetswijziging voor te bereiden. Maar zoals de kaarten nu liggen blijft de werelddekking gewoon in het basispakket van de zorgverzekering.

Nico van Scheijndel

16 juni 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.