Proud to be Senior

Gisteren is in het Europees Parlement het platform Pay-Able gelanceerd. Dit platform moet er voor gaan zorgen dat elektronisch betalen gemakkelijker en gebruiksvriendelijker wordt.

Nu nog zijn de mogelijkheden om elektronisch te betalen zeer verschillend. De toetsen zitten niet overal op dezelfde plek, de geluiden zijn anders, de beeldschermen niet overal even goed leesbaar. Deze grote verscheidenheid zorgt ervoor dat elektronisch betalen onnodig veel stress oplevert voor grote groepen onder wie slechtzienden en ouderen.
Met het doel om elektronisch betalen gemakkelijker en gebruiksvriendelijker te maken is gisteren in het Europees Parlement het platform Pay-Able opgericht. Vanuit Nederland zijn de Oogvereniging en de Consumentenbond lid, maar mag Pay-Able rekenen op steun van veel maatschappelijke organisaties.
Met gebruiksvriendelijkere en uniforme betaalautomaten wordt het voor iedereen gemakkelijker om elektronisch te betalen. Bijvoorbeeld met beter leesbare schermen, ondersteunende geluidssignalen, een vaste indeling voor de toetsen en het toevoegen van gesproken instructies.

Nico van Scheijndel

24 juni 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.