Proud to be Senior

Steeds meer consumenten stappen over naar een andere zorgverzekering, niet vanwege de prijs, maar vanwege de dekking. De ACM vindt dat verstandig.

De hoogte van de premie is voor de meeste overstappers naar een andere zorgverzekeraar nog steeds het belangrijkste motief. In 2016 stapten bijna de helft (49 procent) over vanwege de prijs, vorig jaar was dat nog 61 procent. Overstappen vanwege de dekking deed in 2016 41 procent, in 2015 was dat slechts 34 procent. De dekking van de zorgverzekeraar lijkt daardoor steeds belangrijker te worden.
Van de consumenten die niet overstapten zegt 75 procent tevreden te zijn met de huidige verzekeraar. Bijna een kwart zegt geen verschillen tussen de zorgverzekeraars te zien. Een kleiner deel vindt overstappen teveel gedoe (21 procent) of te ingewikkeld (11 procent).
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) die voor de derde keer onderzoek deed naar het overstapgedrag, vindt overstappen geen doel op zichzelf. Maar wie zich al tien jaar niet heeft verdiept in zijn eigen zorgverzekering en aangeboden alternatieven, heeft waarschijnlijk niet meer de zorgverzekering die het beste bij hem of haar past, aldus de toezichthouder. Door niet overstappen betalen verzekerden volgens de ACM mogelijk meer dan nodig, of blijkt dat de zorg die zij nodig hebben niet vergoed wordt. Uit het onderzoek van de ACM blijkt, dat 40 procent van de ondervraagden al meer dan tien jaar bij de huidige zorgverzekering verzekerd is. Van alle respondenten zegt 8 procent dit jaar te zijn overgestapt. Vorig jaar stapte nog 11 procent over.

Nico van Scheijndel

17 juni 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.