Proud to be Senior

Bij het meldpunt Zorg & Welzijn van de FNV hebben zich de afgelopen twee weken 1600 ouderen gemeld die hun huishoudelijke hulp terug claimen.

Uit 200 gemeenten komen de 1600 bellers die het meldpunt Zorg & Welzijn van de FNV wisten te vinden. Bij 1200 van hen gaat de FNV helpen de huishoudelijke zorg terug te krijgen. Na de uitspraak die de Centrale Raad van Beroep (CRB) onlangs deed ligt daarvoor de weg open. De CRB stelde namelijk dat gemeenten niet zonder meer mogen korten op de huishoudelijke hulp, maar dat daar een goed onderzoek naar de omstandigheden van de hulpvrager aan ten grondslag moet liggen.
De top 5 van meldingen kwamen respectievelijk uit de gemeenten: Enschede, Rotterdam, Amsterdam, Apeldoorn en nummer 5: Helmond. De gemeenten Rotterdam en Amsterdam hebben, net als enkele kleinere gemeenten, al aangekondigd dat ze hun beleid gaan aanpassen. De FNV blijft cliƫnten helpen met het terug claimen van hun recht op huishoudelijke zorg zolang gemeenten onwettelijk beleid blijven voeren. Het meldpunt is ook nog geopend, op werkdagen kan er van 10.00 tot 17.00 gebeld worden met 079 35 36 015,

Nico van Scheijndel

13 juni 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.