Proud to be Senior

Het ministerie van Volksgezondheid begint vandaag een campagne die kopers van medicatie via het internet moet waarschuwen tegen vervalste medicijnen.

Wie medicatie via het internet koopt, loopt een grote kans om vervalste medicijnen te kopen. Om consumenten te waarschuwen tegen deze praktijk, begint het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport vandaag een campagne. Er zijn namelijk veel vervalste medicijnen in omloop. Volgens sommige bronnen zelfs de helft van alle geneesmiddelen, die via websites worden aangeboden. Vooral afslankmiddelen, pijnstillers, slaap- en kalmeringsmiddelen en seksgerelateerde middelen, zoals Viagra worden via het internet gekocht zonder recept van een arts.
Omdat veel gekochte medicijnen vals zijn, bevatten ze ook niet altijd de juiste stof, niet de juiste hoeveelheid werkzame stof of verontreinigingen, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.
Onderdeel van de campagne is een website, die je bewust moet maken van hoe groot de kans is dat je verkeerde medicijnen koopt. Op die site ook meer informatie over hoe een betrouwbare verkoper van medicijnen te herkennen. Dat laatste kan geen kwaad, omdat websites die vervalste medicijnen verkopen vaak niet van echt te onderscheiden zijn.

Nico van Scheijndel

10 mei 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.