Proud to be Senior

We wantrouwen ons voedsel

april 26th, 2016

Nog geen kwart van de mensen gelooft dat voedingsbedrijven eerlijk zijn over de ingrediënten in hun producten. Vooral de missers voeden het wantrouwen.

De brancheorganisatie van voedingsbedrijven heeft onderzocht hoe wij over ons voedsel en de voedselproducenten denken. Uit het onderzoek komt geen mooi beeld naar voren. Meer dan de helft van de ondervraagde burgers vindt dat het voedsel teveel wordt gemanipuleerd. Nog geen kwart van de mensen gelooft dat voedingsbedrijven eerlijk zijn over de ingrediënten in hun producten.
De levensmiddelen bedrijven doen volgens het overgrote deel van de Nederlanders niet genoeg om hun producten gezond te maken. Ook zet de levensmiddelenindustrie zich lang niet genoeg in voor een duurzame productie van ons voedsel.
Volgens hoogleraar consumentengedrag Hans van Trijp, ligt er voor de voedselindustrie een enorme opgave. Het is volgens hem niet goed dat zoiets belangrijks als ons voedsel voortdurend ter discussie staat. Dat is volgens Van Trijp ook niet helemaal terecht. Het meeste gaat goed, maar missers schenden het vertrouwen van de hele voedselindustrie. Missers zoals gesjoemel met vlees of levensmiddelen die na onderzoek veel minder gezond blijken te zijn dan aangeprijsd of minder duurzaam dan hun glimmende verpakkingen suggereren. Maar consumenten moeten ook de hand in eigen boezem steken volgens Van Trijp. “Hun verontwaardiging is niet altijd terecht. Als je een pak sap koopt voor 99 cent, kun je niet verwachten dat het ambachtelijk, gezond en duurzaam gemaakt is.”

Nico van Scheijndel

26 april 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.