Proud to be Senior

De huren voor woningen met een huur van € 710 of meer zijn in het laatste kwartaal van 2015 flink gestegen. De oorzaak is vooral de grote vraag en het beperkte aanbod.

Huurwoningaanbieder pararius.nl heeft de gemiddelde huurprijs per vierkante meter over het laatste kwartaal van 2015 berekend. De huren blijken ten opzichte van een jaar eerder flink gestegen. Was de huur eind 2014 nog € 12,61 per vierkante meter, een jaar later al € 13,38. Een stijging van ruim 6 procent. Volgens pararius.nl ligt de oorzaak van de stijging bij het beperkte aanbod en de grote vraag naar huurwoningen. Ook de bemiddelingskosten van de makelaar worden steeds vaker verrekend met de huur.
Tussen de verschillende provincies en grote steden zijn de verschillen aanzienlijk. Het duurst zijn woningen in Amsterdam, waar een nieuwe huurder gemiddeld 22,34 per vierkante meter moet betalen. Een huurwoning van 80 vierkante meter kost dan €1787,20 per maand. Door de grote invloed van Amsterdam is de provincie Noord-Holland ook de duurste provincie om te huren met gemiddeld € 19,20 per vierkante meter. Het goedkoopst is het huren in Drenthe met 7,60 per vierkante meter.
De gemiddelde huurprijs berekent pararius.nl ieder kwartaal. In het laatste kwartaal van 2015 werden 11.000 woningen te huur aangeboden. Op basis van die te huur staande woningen is de gemiddelde huurprijs per vierkante meter uitgerekend. Woning die kleiner dan 60 of groter dan 300 vierkante meter zijn werden in de berekening niet meegenomen, net als woningen met een huur van minder dan € 710 per maand huur.

Nico van Scheijndel

28 april 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.