Proud to be Senior

Handig medicijnhulpmiddel

april 19th, 2016

Een slim medicijnhulpmiddel geeft volautomatisch op het juiste moment, de juiste medicijnen uit en vergroot zo de zelfstandigheid van de thuiswonende ouderen.

In Groningen is de Medido al in gebruik, een hulpmiddel dat de juiste medicijnen op het juiste moment vertrekt. Door dit hulpmiddel hoeft de cliënt van thuiszorgorganisatie Meander in Stadskanaal en Vlagtwedde niet meer te wachten op de thuiszorg. Bovendien vermindert het hulpmiddel het risico op het verkeerd innemen van de medicatie.
De Medido wordt door de apotheek gevuld met een zogenaamde Baxterrol. Hierin zitten de medicijnen die iemand gebruikt per moment gesorteerd. Op het tijdstip dat de cliënt de medicatie moet innemen gaat er een signaal. Dit is voor de cliënt het moment om het opengesneden baxterzakje uit de Medido te pakken en de medicijnen in te nemen. Neemt de cliënt de medicatie niet uit het bakje, dan zal de Medido een signaal afgeven naar de wijkverpleegkundige die vervolgens dan contact met de cliënt opneemt of naar de cliënt toegaat om te kijken wat er aan de hand is.
Zorggroep Meander ziet in het medicijnhulpmiddel een kans waarmee de wijkverpleegkundige samen met de cliënt kan werken aan het zo zelfstandig mogelijk blijven. Domotica, zoals de Medido, kan daarbij een hulpmiddel zijn.

Nico van Scheijndel

19 april 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.