Proud to be Senior

Eenmaal met pensioen neemt het aantal gereden kilometers met de auto de helft af, en hoe ouder hoe minder kilometers we rijden.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte vanmiddag bekend dat huishoudens die AOW ontvangen de helft minder kilometers per auto rijden dan de niet-gepensioneerden. Een huishouden waarvan de leden nog niet met pensioen zijn rijdt gemiddeld 17,9 duizend kilometer per jaar, gepensioneerden 9,3 duizend kilometer. Naarmate de leeftijd toeneemt neemt het aantal gereden kilometers af. Zo rijden 85-plussers gemiddeld nog maar 4,7 duizend kilometers per jaar. De auto wordt na het pensioen voornamelijk voor sociaal-recreatieve doeleinden gebruikt zoals visite en winkelen.
Naast de leeftijd is er ook verschil tussen alleenstaanden en paren. Alleenstaanden hebben minder vaak een auto, 45 tegen 89 procent en zij rijden minder kilometers dan paren, 7 duizend tegen 10 duizend per jaar.
Tenslotte blijkt er volgens het CBS een verschil in sekse. De 85-plussers die nog autorijden maken als ze een man zijn, nog 4,8 duizend kilometer per jaar. Een vrouwelijke 85-plusser rijdt gemiddeld 3,5 duizend kilometer per jaar.

Bron: CBS

14 april 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.