Proud to be Senior

Boete zwart geld wordt hoger

april 13th, 2016

Staatssecretaris Wiebes van Financiën verhoogt per 1 juli de boetes die burgers krijgen als ze opbiechten zwart geld te hebben.

Burgers die zwart geld hebben in Nederland of bij een buitenlandse bank en betrapt worden krijgen naast een aanslag over voorgaande jaren ook nog eens een boete van 300 procent van de aanslag. Meldt de burger via de zogenoemde inkeerregeling zijn zwarte geld zelf aan, dan is de boete nu nog 60 procent, maar die wordt vanaf 1 juli 120 procent bovenop de normale aanslag. Misschien volgen in de toekomst meer verhogingen.
Staatssecretaris Wiebes van Financiën roept burgers met zwart geld op dit te melden om hogere boetes te voorkomen. De staatssecretaris verhoogt de boete, maar heeft ook met honderd andere landen een overeenkomst gesloten. De landen die de overeenkomst getekend hebben gaan bankgegevens aan elkaar uitwisselen. Of zoals Wiebes het zelf zegt: “Het spel is klaar; het net sluit zich; je moet eerlijk zijn tegen de Belastingdienst; langer wachten betekent meer betalen.”
Burgers die gebruik willen maken van de inkeerregeling kunnen zich met het formulier Melding Vrijwillige Verbetering op de site van de Belastingdienst melden. Vervolgens moeten ze alle inkomsten en vermogensgegevens opsturen en een overzicht maken van het verloop van de banksaldi.
De Belastingdienst mag dan vervolgens een aanslag opleggen van 5 jaar over zwart geld in Nederland en 12 jaar over saldi in het buitenland. Over die aanslag betaal je dan vervolgens nog de boete.

Nico van Scheijndel

13 april 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.