Proud to be Senior

Veiliger betalen

maart 10th, 2016

Deze week is een proef gestart om het betalingsverkeer veiliger te maken. Met iDIN, die veel op Ideal lijkt, kunnen mensen inloggen bij de Belastingdienst en aankopen doen via internet.

Deze week is er gestart met een nieuwe identificatiemethode: iDIN. Met iDIN kunnen consumenten zich bij bedrijven en instanties identificeren met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank. Met iDIN kunnen burgers onder meer inloggen bij de Belastingdienst. In de loop van 2016 komen daar proeven met webwinkels en verzekeringsmaatschappijen bij. De verwachting is dat in de tweede helft van 2016 de dienst breder beschikbaar komt.
Om gebruik te maken van de nieuwe dienst moeten gebruikers hun iDIN eenmalig activeren bij de identificatiedienst. Klanten van ING en Rabobank kunnen vanaf de start al meedoen, klanten van ABN AMRO, SNS en Triodos volgen in april.
De nieuwe identificatie mogelijkheid moet het betalingsverkeer veiliger maken en breder inzetbaar dan alleen voor het doen van betalingen.

Nico van Scheijndel

10 maart 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.