Proud to be Senior

Volgens de ING is er volop aan ouderen te verdienen. Met innovaties en diensten kunnen vooral de ouderen met een laag of middeninkomen geholpen worden.

Misschien ziet u zichzelf niet als markt, maar de ING heeft onderzoek gedaan naar de ouderenmarkt en heeft de conclusie getrokken dat er een markt ligt die 8,5 miljard groot zou kunnen zijn in 2025. Vooral de ouderen met een laag- of middeninkomen zouden een interessante markt zijn. De rijke ouderen vinden hun weg al naar particuliere zorgvilla’s, maar voor de ouderen met een minder brede beurs is er nog niet veel.
Wel noemt de ING in haar rapport enige initiatieven, zoals omgebouwde verzorgingshuizen naar full-service appartementencomplexen, slimme matrassen die het alarmeringssysteem waarschuwen en hulpmiddelen die stimuleren om meer water te drinken.
Volgens de ING is er ruimte voor veel meer diensten. Intussen trekt de overheid zich steeds vaker terug, waardoor de eigen verantwoordelijkheid groter wordt. Dat is mogelijk, onder andere dankzij nieuwe ICT-toepassingen als apps en apparaten die de gezondheid in de gaten houden. Alhoewel ouderen zo’n 10 procent minder geld uitgeven in vergelijking met andere generaties, trekken ouderen nog altijd sneller de portemonnee dan hun ouders en grootouders.

Nico van Scheijndel

24 maart 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.