Proud to be Senior

Minister Dijsselbloem van Financiƫn heeft gezegd dat het kabinet de koopkracht van ouderen zal repareren als die in koopkracht achteruitgaan.

In het televisieprogramma Buitenhof heeft de minister van FinanciĆ«n, Jeroen Dijsselbloem gezegd, dat het kabinet zonodig de koopkracht van ouderen in 2017 zal repareren. Als er uitschieters of onevenwichtigheden in de koopkrachtplaatjes zitten ‘gaan we meestal wel repareren’, zei de bewindsman. ,,Bijna elk jaar wordt er wel aan de knoppen gedraaid om te zorgen dat het gelijkmatiger wordt.” Vorig jaar heeft het kabinet in augustus ongeveer een miljard euro uitgetrokken om de koopkracht van de ouderen te ondersteunen.
Vooral de moeilijke positie van de pensioenfondsen geeft aanleiding voor zorgen rondom de koopkracht van ouderen. Door de pensioenen niet te indexeren of zelfs te korten neemt de koopkracht van ouderen af. Ook heeft het Centraal Planbureau in haar voorspelling voor 2017 al aangegeven, dat de koopkracht van gepensioneerden met 0,6 procent gemiddeld zal dalen, terwijl werkenden er gemiddeld 1,3 procent aan koopkracht bijkrijgen.
Dijsselbloem zei in Buitenhof dat het kabinet in augustus naar de koopkracht kijkt en eventueel repareert. Ouderenorganisatie ANBO heeft ondertussen al laten weten te hopen, dat de minister met iets concreets komt en geen plat getreden paden betreed.

Nico van Scheijndel

29 maart 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.