Proud to be Senior

Nu nadenken over later wonen

februari 29th, 2016

De ANBO en Zilverwonen.nl roepen ouderen op om nu na te denken over de levensloopbestendigheid van hun woning en niet te wachten met maatregelen als dat later misschien wel nodig is.

Ouderenorganisatie ANBO en Zilverwonen.nl roepen tijdens de Zilver Wonen Weken ouderen op om nu al na te denken over hoe ze in de huidige of toekomstige woning goed en veilig kunnen wonen. Om de aandacht te krijgen voor hun doel is door Zilevrwonen.nl onderzoek gedaan naar hoe ouderen staan tegenover aanpassingen van hun woning. Van de 60-plussers zegt 71 propcent niet bezig te zijn met aanpassen van de woning. Onder 70- en 75-plussers is dat nog steeds ruim 60 procent.
Toch meent 40 procent dat later aanpassingen nodig zullen zijn en maakt ruim de helft zich zorgen over de woonsituatie later. Ondanks de zorgen komen de ouderen volgens Coen Staal, secretaris van de Stichting Zilver Wonen Weken niet in beweging en niet in actie. “Dat je nu nog kunt gaan en staan waar je wilt, is over een paar jaar misschien niet vanzelfsprekend meer. En je kunt niet verwachten dat de overheid of je naaste het tegen die tijd wel even voor je regelt. Er moet bij mensen echt een knop om. Ze moeten zelf in actie komen om hun huis toekomstbestendig te maken”
Bij verminderde mobiliteit zijn al snel aanpassingen nodig zoals drempelverlagers, handgrepen in het toilet of douche, maar denk ook aan een minder gladde badkamervloer of domotica. Door nu al aanpassingen te doen hoeft dat later niet hals over kop en heb je nu al het gemak van al die verbeteringen. Op de site zilverwonen.nl wordt je geholpen na te denken over later zelfstandig kunnen blijven wonen en krijg je informatie over producten en mogelijkheden.

Nico van Scheijndel

29 februari 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.