Proud to be Senior

Jarenlang teveel huur betaald

februari 4th, 2016

Met een uitspraak van de Raad van State lijkt de extra huurverhoging voor mensen met een inkomen van € 34.000 of meer onterecht te zijn geweest. Maar huurders moeten niet te vroeg juichen.

Gisterenochtend deed de Raad van State de uitspraak in een zaak rond de extra huurverhogingen voor scheefwoners. De Raad van State oordeelde dat er geen wettelijke basis is waarmee de Belastingdienst inkomensgegevens mag doorgeven aan verhuurders. Met de uitspraak komt de extra huurverhoging op losse schroeven te staan, zoals de die sinds 2013 geldt voor mensen met een inkomen van ongeveer € 34.680 of meer.
De Woonbond reageerde verheugd op de uitspraak en gaat onderzoeken of de teveel betaalde huur teruggevorderd kan worden. De directeur van De Woonbond Ronald Paping vindt dat er een bezinningsjaar moet komen om eens goed na te denken over de toekomst van de huurmarkt.
De politiek schrok zich gisterenochtend direct na de uitspraak een hoedje, maar hernam zich al snel. Niet in de laatste plaats omdat het kabinet al twee wetsvoorstellen klaar heeft liggen, die het De Belastingdienst mogelijk maken de inkomensgegevens wel door te geven aan de verhuurders. De verhuurdersvereniging verenigd in de koepelorganisatie Aedes, verwacht dat nadat de minister de wet heeft aangepast de inkomensafhankelijk huur per 1 juli gewoon doorgaat.

4 februari 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.