Proud to be Senior

Belastinghulp in de bibliotheek

februari 19th, 2016

Zaken doen met de overheid kan dadelijk met de computer die in de bibliotheek staat, je kunt er ook digivaardigheidsles krijgen.

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft met de bibliotheken in Nederland afgesproken dat het mogelijk wordt om in de bibliotheek zaken te doen met de overheid. Hij tekende daarvoor gisteren in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag een overeenkomst. Belangstellende kunnen zich in sommige bibliotheken al melden, de anderen bibliotheken zullen spoedig volgen.
In de bibliotheken staan dan computers met gratis internet en printers waarmee burgers die zelf geen computer hebben hun zaken met de overheid digitaal kunnen regelen. Belangstellenden die wel willen, maar niet vaardig zijn op de computer of internet, kunnen zich melden bij een bibliotheek voor een gratis digivaardigheidscursus ‘Werken met de e-overheid’.
De doelgroep van de staatsecretaris zijn de 1,6 miljoen Nederlanders die nu niet vaardig genoeg zijn om online te communiceren met de overheid of daar de middelen niet voor hebben. In totaal zullen achthonderd vestigingen de mogelijkheid van communiceren met de overheid aanbieden. Gemiddeld liggen deze gebouwen iets minder dan 2 kilometer van huis, waardoor ze voor iedereen goed bereikbaar zijn. Daarnaast wordt er de komende jaren geregeld dat op 150 locaties belastingspreekuren komen voor hulp bij belasting- en toeslagzaken.
De Belastingdienst heeft 1,9 miljoen euro uitgetrokken om mensen op deze manier te helpen bij overheidszaken om het verdwijnen van de blauwe envelop goed te maken.

Nico van Scheijndel

19 februari 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.