Proud to be Senior

Strijd voor behoud oppas-oma

januari 26th, 2016

Als het aan minister Asscher ligt komen oma’s die op hun kleinkinderen passen niet meer in aanmerking voor subsidie. Acht gastouderbureaus strijden voor gelijke behandeling.

 

Als het aan minister Asscher van Sociale Zaken ligt mag dadelijk iedereen die aan de kwaliteitseisen voldoet kinderen opvangen en subsidie krijgen, maar niet als het familie van je is. Acht gastouderbureaus die 40 procent van de gastouders vertegenwoordigen starten vandaag een platform om de belangen van de oppas-oma’s te behartigen.

De gastouders dreigen hun subsidie kwijt te raken als het minister Asscher lukt om familieleden uit te zonderen van de kinderopvangtoeslag. Met de 75 miljoen euro die vrijkomt wil hij de kinderopvang door gastouders verder professionaliseren.

Sinds 2010 moeten gastouders die kinderen opvangen aan strengere kwaliteitseisen voldoen om subsidie te krijgen. De opa’s en oma’s die nu gastouder zijn hebben diploma’s moeten halen en tijd en geld geïnvesteerd, net als alle andere gastouders.

“Het is raar dat je alle vormen van opvang gesubsidieerd kunt krijgen, behalve als je je kind naar zijn lieve oma  of tante brengt”, betoogt Sebastiaan Dekkers van het nieuw opgericht platform Gastouderopvang.

 

Nico van Scheijndel

 

26 januari 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.