Proud to be Senior

Langere bedenktijd hypotheken

januari 22nd, 2016

De bedenktijd bij het sluiten van een hypotheek neem toe van drie dagen naar twee weken. De klant moet zo rustig kunnen overwegen of hij wel een verstandig besluit neemt.

 

Door een nieuwe Brusselse richtlijn moet de bedenktijd bij het afsluiten van een hypotheek op 21 maart verlengd zijn van drie dagen naar twee weken. De bedenktijd wordt daarmee net zolang als bij het aangaan van en consumptief krediet. Na het tekenen van de nieuwe hypotheek heeft de klant na 21 maart nog twee weken om op zijn besluit terug te komen.

De Consumentenbond is blij met de langere bedenktijd, omdat huizenkopers zo de ruimte krijgen om alles rustig te laten inzinken. De hypotheekshop betwijfelt op haar beurt of die langere bedenktijd wel nodig is. Als de hypotheek eenmaal getekend kan worden is alles als gecheckt, bij de werkgever, de woningwaard is gecontroleerd en alles is uitgebreid doorgenomen met de klant. De twee weken bedenktijd zijn volgens Mark de Rijke van de hypotheekshop niet belangrijk voor de hypotheek, maar eerder voor de aankoop van de woning.

Vanaf 21 maart heeft de consument meer tijd om de gevolgen van de nieuwe hypotheek of het oversluiten van de hypotheek te overwegen.

 

Nico van Scheijndel

 

22 januari 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.