Proud to be Senior

Tijdens de behandeling van het belastingplan 2016, waarbij 5 miljard euro aan lastenverlichting mag worden verdeeld, doen ouderen er niet erg toe. Alleen de schenkingsvrijstelling lijkt verruimd.

 

De partijen in de Tweede Kamer debatteerde de afgelopen dagen met staatssecretaris Wiebes van Financiën om zoveel mogelijk van hun eigen ideeën in het belastingplan 2016 gerealiseerd te krijgen . Omdat de coalitie in de Eerste Kamer geen meerderheid heeft moet de staatssecretaris zorgen dat het plan breder wordt gedragen dan alleen de coalitiepartijen. Om die meerderheid te krijgen passeren de verschillende mogelijkheden, tussen de Christelijke parttijen en D66 samen met GroenLinks. Wat er ook aan de orde komt, het gaat vrijwel niet over ouderen en hun belangen. Het CDA en 50Plus wilde een structurele tegemoetkoming voor ouderen. Maar volgens Wiebes gaat het er niet alleen om de welvaart te herverdelen, maar ook om mensen die nog kunnen werken, in staat te stellen welvaart op te bouwen. Die opmerking ontlokte onder andere bij de directeur van de Unie KBO de opmerking dat als ouderen al hun vrijwilligerswerk neer zouden leggen er wel heel veel stilvalt.

Een klein succesje lijkt wel behaald, de extra verhoogde vrijstelling van € 100.000 voor personen die tenminste 18, maar niet ouder dan 40 jaar zijn en de schenking voor hun woning gebruiken, mag over meerdere jaren gespreid.

Nico van Scheijndel

12 november 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.