Proud to be Senior

Nu ook de blijverslening

november 10th, 2015

Als uw gemeente meewerkt, kunt u via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting een blijverslening krijgen om uw woning zo aan te passen dat u er langer zelfstandig kunt blijven wonen.

 

Dezelfde organisatie die ook de starterslening heeft ontwikkeld, biedt gemeenten nu ook de mogelijkheid om haar burgers de blijverslening aan te bieden. Met de lening kunnen ouderen hun woning zo aanpassen dat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Denk aan een inloopdouche in plaats van een bad of het bouwen van een extra slaapkamer op de begane grond.

Er zijn twee soorten leningen, de consumptieve (dus zonder onderpand), personen tot 76 jaar kunnen daarmee minimaal € 2.500 en maximaal € 10.000 lenen. Is er een eigen huis als onderpand, dan kunt u een lening aanvragen tot € 50.000. Een belangrijke factor bij de blijverslening is of de gemeente meedoet aan deze mogelijkheid en onder welke voorwaarden. Verder moet de lening zijn aangevraagd voordat de bouw is begonnen door middel van offertes en krijgt u het geld niet zelf in handen. De blijverslening werkt zoals een bouwdepot: u levert de bonnen in en de organisatie van de blijverslening betaalt.

Jan Willem van Beek van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting verwacht dat er binnen een jaar honderd gemeenten meedoen met de blijverslening.

Nico van Scheijndel

10 november 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.