Proud to be Senior

De premie die we voor onze zorgverzekering moeten gaan betalen in 2016 stijgt bij alle zorgverzekeraars, de stijging loopt op tot wel 6,8 procent.

 

Gisteren maakten een aantal van de grote verzekeraars hun premie voor het komende jaar bekend. Zo stijgt de premie bij CZ met 4,4 procent (€4,45) naar € 104,95 per maand. Bij Menzis neemt de premie met 2,6 procent toe naar € 107 per maand. De premie voor de nominale premie bij OHRA stijgt met 4,6 procent naar € 105,37 per maand en bij het Zilveren Kruis Achmea stijgt de premie zelfs met 6,8 procent (€ 7,00) naar 109,45 per maand.

De premie is over het algemeen lager dan eerder door het kabinet met Prinsjesdag aangekondigd. Toen liet het ministerie van Volksgezondheid nog weten dat de premie in 2016 met € 7 per maand zou toenemen.

De premie stijgt volgens de verzekeraars omdat de basisverzekering in 2016 wordt uitgebreid, we steeds meer zorg gebruiken en er nieuwe kostbare medicijnen vergoed worden in 2016.

Of u de genoemde premie ook gaat betalen is nog maar de vraag, via allerlei collectieve aanbiedingen, onder andere via de ouderenbonden, kan de maandpremie nog wel wat dalen. Ook zijn er de zogenaamde naturaverzekeringen die een beperkt pakket vergoeden tegen een lagere premie.

Volgens een van de vergelijkingssites, Zorgkiezer.nl is het verschil tussen de goedkoopste en de duurste zorgverzekeraar nu ongeveer € 200 per jaar. De verwachting is dat dit uiteindelijk € 300 zal blijken als alle premies bekend zijn.

Nico van Scheijndel

Bron: nu.nl

 

18 november 2015

 

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.