Proud to be Senior

Behoud de geschillencommissies

november 24th, 2015

Door het schrappen van 1,1 miljoen euro uit de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie dreigt er een einde te komen aan de Geschillencommissies Consumentenzaken.

 

De Consumentenbond, ANWB en brancheorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland pleiten voor het behoud van de subsidie die het ministerie van Veiligheid en Justitie jaarlijks bijdraagt aan de Geschillencommissies Consumentenzaken. Ze roepen de Tweede Kamer op om zich sterk te maken voor het behoud van de subsidie. De subsidie van 1,1 miljoen euro bedraagt ongeveer 20 procent van het budget van de geschillencommissies. Het gat in de begroting willen of kunnen de aangesloten brancheorganisaties niet betalen. Valt de Rijkssubsidie weg, dan is de kans groot dat de geschillencommissies helemaal verdwijnen en er voor burgers geen laagdrempelige buitengerechtelijke geschilbeslechting meer is. Iets dat volgens de Consumentenbond volgens de Europese regels verplicht is. Vallen de geschillencommissies weg, dan rest de burger slechts de rechter als hij met een leverancier een geschil heeft.

De Tweede Kamer behandeld op 25 en 26 november de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Uit een rondgang van het televisieprogramma Radar bleek dat een meerderheid van PvdA, SP, CDA en GroenLinks wil dat de subsidie voor de  geschillencommissies blijft.

 

Bron: Nu.nl

 

24 november 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.