Proud to be Senior

Sinds vorige maand geleden bekend werd dat de blauwe envelop gaat verdwijnen en de Belastingdienst voornamelijk digitaal met de burger gaat corresponderen, is het aantal inboxen bij Mijnoverheid flink gestegen.

 

Ondanks dat een flink deel van de Nederlandse burgers (vooral ouderen) niet over internet beschikt, gaat de overheid toch stevig inzetten op digitaal communiceren. Vorige maand werd bekend dat de blauwe envelop in de loop van de komende zeven jaar gaat verdwijnen. Voor velen het signaal om een inbox bij Mijnoverheid te openen. Sinds bekend werd dat de blauwe envelop verdwijnt, is het aantal inboxen vertienvoudigd naar twee miljoen nu.

Burgers die over een inbox beschikken krijgen mailtje, dat het waarschuwt dat er een bericht in hun inbox wacht om gelezen te worden.

De Belastingtelefoon kreeg de afgelopen weken veel vragen over het verdwijnen van de blauwe envelop, vooral van ouderen of mensen met oudere familieleden of kennissen. De Belastingtelefoon heeft een deel van de vragen nog niet kunnen beantwoorden, aldus het ministerie van Financiƫn.

Nico van Scheijndel

Bron: ANP

 

11 november 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.