Proud to be Senior

Overbruggingsregeling aangepast

oktober 15th, 2015

Minister Asscher verlengt de overbruggingsregeling omdat er door de verhoging van de AOW-leeftijd meer mensen zijn die zich niet hebben kunnen voorbereiden op het gat tussen einde vut en eerste AOW.

 

De overbruggingsregeling die het gat in inkomen tussen de 65ste verjaardag en de eerste AOW dicht, zou aanvankelijk eindigen op 1 januari 2019. Omdat er door de snellere verhoging van de AOW-leeftijd meer mensen te maken krijgen met dit AOW-gat, verlengt minister Asscher van Sociale Zaken de overbruggingsregeling. De overbruggingsregeling zal nu eindigen op 1 januari 2023.

De verlenging is er speciaal voor mensen die al vanaf 2013 deelnamen aan een VUT- of prepensioenregeling die pas na 1 januari 2019 afloopt. En de regeling is er voor mensen die tussen 1 januari 2013 en 1 juli 2015 met de VUT of prepensioen zijn gegaan. In totaal gaat het om 8300 personen. Het gaat volgens de minister om personen die zich door de versnelde verhoging van de AOW-leeftijd onvoldoende hebben kunnen voorbereiden op het AOW-gat.

Om voor de overbruggingsregeling in aanmerking te komen, mag een alleenstaande niet meer bruto inkomen per maand hebben dan € 3.015,60 bruto per maand. Een (echt)paar mag samen niet meer inkomen hebben dan drie keer het minimumloon; dat is € 4.523,40 bruto per maand. Naast een maximaal inkomen is er een maximaal vermogen van € 21.330 per persoon.

Nico van Scheijndel

15 oktober 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.