Proud to be Senior

Energielabel vaak onbekend

oktober 29th, 2015

Meer dan de helft van de Nederlanders weet niet welk energielabel er aan hun woning hangt, vooral in de vier grote steden is het energielabel onbekend.

 

Sinds 2008 moet iedere woning een energielabel hebben. Sinds 1 januari dit jaar kun je als verkoper of verhuurder van een woning een boete krijgen als je het huis verkoopt of verhuurt zonder energielabel. Toch, zo blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond voor NUON, is bij 57 procent van de Nederlanders het energielabel voor de eigen woning onbekend. Vooral in de vier grote steden is de onwetendheid groot. Van de inwoners van Amsterdam, Rotterdam , Den Haag en Utrecht weet 80 procent niet welk energielabel aan hun woning hangt. Het best geïnformeerd zijn huurders en woningbezitters in Gelderland, Overijssel en Flevoland, waar zes op de tien mensen weet welk label hun huis heeft.

Het energielabel geeft aan hoe zuinig een woning is met gas, elektriciteit en warmte. Sinds 2008 moet er voor de nieuwe koper of huurder van een woning een energielabel van de nieuwe woning zijn. Vanaf 1 januari kan bij het ontbreken van een label een boete worden opgelegd van maximaal 405 euro. Voor miljoenen woningen zijn er al voorlopige en definitieve energielabels afgegeven. Weet u niet meer welk energielabel bij uw woning hoort, vraag dan met uw DigiD een nieuwe aan bij: energielabelvoorwoningen.nl.

Nico van Scheijndel

29 oktober 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.