Proud to be Senior

Zorgen over zorg later

september 8th, 2015

Driekwart van de Nederlanders maakt zich zorgen over de zorg die ze later als ze oud zijn misschien nodig hebben.

 

Nu de overheid zich steeds verder terugtrekt uit de zorg en steeds vaker een beroep doet op het eigen netwerk van de zorgvrager, maken steeds meer mensen zich zorgen over de zorg die zijzelf later nodig denken te hebben.

Uit onderzoek van verzekeraar Interpolis en mantelzorgorganisatie Mezzo blijkt dat driekwart van de Nederlanders zich daarover zorgen maakt. Het merendeel van de ondervraagden (79 procent) vreest dat de zorgkwaliteit achteruit gaat nu er vaker een beroep moet worden gedaan op de familie- en vriendenkring.

Niet alleen de overheid wil dat ouderen langer thuis blijven wonen, 55 procent van de ouderen wil zelf ook koste wat kost thuis blijven. Ze mogen daarbij volgens het onderzoek rekenen op hulp van de kinderen. Van de Nederlanders is 68 procent bereid de eigen woning of die van de ouders te verbouwen om langer thuis wonen mogelijk te maken.

Men maakt zich volgens het onderzoek zorgen over de zorg later, maar 5 procent heeft nog niet nagedacht over hoe ze die zorg voor zichzelf gaan organiseren. Juist dat is volgens Interpolis directeur Arné van de Boom belangrijk: “Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat kwetsbare ouderen het huis uit moeten waar ze hun hele leven hebben gewoond, omdat er niemand in de buurt is om ze te helpen als er iets gebeurt?”

Nico van Scheijndel

8 september 2015

 

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.