Proud to be Senior

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat vooral ouderen de verkeersregels niet kennen, 81 procent of meer zou zakken voor het theorie-examen.

 

De ANWB heeft laten onderzoeken hoe het gesteld is met de kennis van de verkeersregels onder 13.500 personen van 18 jaar en ouder. Die kennis is bij een onvoorbereide test bedroevend slecht, maar liefst 78 procent van de respondenten zou zakken voor het theorie-examen. Ouderen maken het examen slechter dan jongeren, van de chauffeurs van 55 jaar en ouder zakt 81 procent of meer voor het theorie-examen.

Volgens Ton Hendriks van de ANWB maakt hen dat nog geen slechte chauffeurs. Volgens de statistieken zijn ouderen minder vaak betrokken bij ongevallen. Volgens Hendriks is niet alleen theoriekennis nodig, maar ook rijervaring. Jongeren scoren beter in het theorie-examen, maar maken vaker brokken.

Toch breken zowel de ANWB als Willem Vlakveld van Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid een lans voor regelmatige bijscholing. De Kampioen, het blad voor ANWB-leden, gaat de komende edities aandacht besteden aan de nieuwe regels en borden.

Nico van Scheijndel

7 september 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.