Proud to be Senior

Mantelzorgboete van de baan?

september 21st, 2015

De kostendelersnorm voor AOW’ers, ook wel de mantelzorgboete genoemd, komt er volgens de minister van Financiën niet. De oppositie wil opheldering.

 

Tijdens de PvdA-ledenraad heeft de minister van Financiën Jeroen Dijselbloem laten weten, dat wat hem betreft de kostendelersnorm voor AOW’ers niet door gaat. In zijn eigen woorden: “Ik mag het eigenlijk niet zeggen, want het staat nog in de begroting, maar ik denk dat de mantelzorgboete er niet zal komen”. De PvdA-fractie in de Tweede Kamer zal voor het schrappen van de maatregel stemmen. De invoering van de kostendelersnorm van een AOW’er die met een kind samenwoont is al een paar keer uitgesteld, naar uiteindelijk 1 januari 2018. Het lijkt er nu op dat de kostendelersnorm er niet gaat komen.

De oppositie in de Tweede Kamer wil opheldering over de uitspraken van de minister. Niet in de laatste plaats, omdat de PvdA-fractie in de Tweede Kamer afgelopen week nog tegen de motie van 50Plus stemde. Die motie ging juist over de afschaffing van de kostendelersnorm voor AOW’ers. CDA-Kamerlid Pieter Heerma zal aanstaande dinsdag tijdens het vragen uurtje in de Tweede Kamer, vragen wat er nu gaat gebeuren met de maatregel. De SP kondigt aan bij de begroting van Sociale Zaken over de kwestie te beginnen.

Nico van Scheijndel

21 september 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.