Proud to be Senior

Kosten spoedmedicijn aangepakt

september 9th, 2015

De extra kosten voor een medicijn dat buiten de normale openingstijden van apotheken wordt gehaald, worden vanaf 2016 geüniformeerd zodat het in dun bevolkte gebieden betaalbaar blijft.

 

Minister Schippers van Volksgezondheid gaat het tarief dat weekend- of nachtapotheken klanten in rekening brengen uniformeren. Zij doet dit naar aanleiding van Kamervragen over de grote verschillen die de apotheken buiten de normale openingstijden in rekening brengen. In dun bevolkte gebieden is dat tarief veel hoger dan in de stad. Zo betalen de inwoners van Rotterdam slechts € 16 maar die in de Hoeksewaard € 82 per medicijn.

De minister heeft met de Nederlandse Zorg Autoriteit gesproken over een nieuw systeem en vervolgens aangegeven dat het vanaf 2016 afgelopen is met de grote verschillen. Hoe het systeem er uit komt te zien wil zij nog niet laten weten.

De apothekersorganisatie KNMP ziet graag dat zorgverzekeraars de kostendekkende en regionaal verschillende tarieven onderling gaan verrekenen, zodat er aan de voorkant voor de patiënt 1 tarief geldt. Dat is volgens de KNMP een systeem dat patiënten kunnen begrijpen.

Nico van Scheijndel

9 september 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.