Proud to be Senior

 

De kosten voor het informatiegesprek bij de apotheek als u een nieuw medicijn krijgt, worden vanaf 2016 weer verstopt in de medicijnprijs.

 

Vanaf 2016 ziet u niet meer wat het informatiegesprek bij nieuwe medicijnen kost. De kosten worden vanaf die datum weer ‘verstopt’ in de medicijnprijs. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft dat deze week besloten.

Het apart in rekening brengen van de kosten van het informatiegesprek bij de apotheek wanneer u een nieuw medicijn krijgt moest helpen om de kosten van de gezondheidszorg transparanter te maken. In de praktijk is het vooral een ergernis bij veel patiënten die het informatiegesprek vaak eerder al van hun arts hebben gekregen. Hoewel het niet om veel geld gaat, namelijk € 6 per medicijn, leidt het in de praktijk tot veel ontevredenheid en zelfs agressie. Het werk van de apothekersassistenten is er niet leuker op geworden, zo bleek uit recent onderzoek.

Door de kosten van het informatiegesprek weer te ‘verstoppen’ zoals voor 2014 ook het geval was, moeten de problemen opgelost zijn.

Nico van Scheijndel

10 september 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.