Proud to be Senior

Opnieuw is de Schiedamse zorgverzekeraar DSW de eerste die de premie voor de zorgverzekering van 2016 bekend maakt, de premie stijgt met € 3,75 per maand.

 

Traditiegetrouw maakt de Schiedamse zorgverzekeraar DSW als eerste de nieuwe premie voor de zorgverzekering van het komende jaar bekend. De premie stijgt bij DSW met € 45 per jaar naar € 1185 per jaar voor de basisverzekering, € 98,75 per maand. Dat is minder dan de verwachtte premie die het kabinet met Prinsjesdag bekend maakte, namelijk € 1243. DSW kent maar een soort verzekering, de restitutieverzekering en DSW kent ook geen korting voor collectiviteiten.

Dat de premie volgend jaar stijgt komt volgens de verzekeraar door de vergrijzing, de kosten van nieuwe behandelingen en nieuwe dure medicijnen. Ook de overheveling van de wijkverpleging naar de zorgverzekeraar is debet aan de premiestijging.

DSW is zoals gezegd de eerste verzekeraar die zijn premie bekend maakt. De andere verzekeraars zullen de komende weken volgen, maar maken uiterlijk 19 november hun premies bekend.

Nico van Scheijndel

23 september 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.