Proud to be Senior

Ouderen hebben mentoren nodig

augustus 21st, 2015

Met een campagne die maandag van start gaat wil Stichting Mentorschap Nederland veel mentoren werven die ouderen kunnen bijstaan bij moeilijke beslissingen.

 

In 2020 is er volgens de Stichting Mentorschap Nederland behoefte aan 10.000 mentoren, nu zijn er nog maar 1500. De mentoren helpen ouderen de nodige beslissingen te nemen over de verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. Daarbij dienen de wensen en belangen van de cliënt als leidraad. Doordat er meer ouderen komen die langer thuis moeten blijven, is er meer behoefte aan vrijwilligers die deze rol op zich willen nemen.

Mentorschap Nederland start daarom aanstaande maandag een campagne, die vrijwilligers moet werven. Mentorschap Nederland kent twaalf regionale stichtingen, die samen een landelijke dekking bieden. De regionale stichtingen selecteren, trainen en begeleiden vrijwilligers, die als mentor de belangen van hun cliënt behartigen.

Nico van Scheijndel

21 augustus 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.