Proud to be Senior

Kosten medicijnadvies blijven

augustus 24th, 2015

Minister Schippers van Volksgezondheid schaft de kosten voor voorlichting bij een nieuw medicijn door de apothekers niet af, maar wil wel met de apothekers in gesprek.

 

Het is een ergernis van veel mensen, die bij de apotheek een voor hen nieuw medicijn krijgen. De gemiddelde kosten van € 6 die de apotheek voor voorlichting in rekening brengt levert zelfs veel agressie op. Eerst heeft de arts alles al verteld en in de apotheek wordt vervolgens het zelfde verhaal tegen kosten nog eens verteld. Toch is minister Schippers van Volksgezondheid niet van plan de voorlichtingskosten af te schaffen.

De kosten die de apotheek mag rekenen voor voorlichting bij een nieuw medicijn zijn niet nieuw. Ze zijn wel pas sinds januari 2014 zichtbaar om de zorgkosten transparanter te maken. Voorheen zaten die kosten ingesloten bij de prijs van het medicijn.

In juli meldde de brancheorganisatie KNMP, dat apothekersassistenten steeds vaker met agressie te maken hebben door het verplichte informatiegesprek. De minister heeft aangegeven de kosten van het voorlichtingsgesprek niet af te schaffen. Wel wil ze met de apothekers in gesprek om te overleggen hoe ze de onvrede bij de klanten kan wegnemen.

Nico van Scheijndel

24 augustus 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.