Proud to be Senior

Ouderen staan niet afwijzend ten opzichte van technologie die hen helpt bij het dagelijks leven, maar het mag niet ten kosten gaan van persoonlijk contact.

 

Ouderen zien technologische ondersteuning wel zitten als ze daardoor minder een beroep hoeven te doen op zorgverleners. Domotica, zoals het integreren van wonen en techniek heet, maakt het mogelijk voor ouderen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen en wordt steeds vaker toegepast. Voorbeelden zijn de afstandsbediening voor het aan en uitdoen van lampen, de gordijnen die automatisch open en dicht kunnen, de deur openen met de telefoon of de stofzuiger die zelfstandig zijn werk doet.

De ouderen zien het belang voor hen zelf, maar ook dat van hun hulpverleners die door domotica minder hoeven te komen. Daar schuilt wat de ouderen betreft ook direct het gevaar. Ouderen willen niet dat meer technologie zal leiden tot meer eenzaamheid, doordat er minder menselijk contact is.

Het zijn de resultaten van een onderzoek door Motivacation. Uit het onderzoek onder 1530 mensen, kwam tevens naar voren dat 65-plussers net zo positief zijn over nieuwe technologieën als jongeren tussen de 18 en 35 jaar.

Nico van Scheijndel

14 juli 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.