Proud to be Senior

Het merendeel van de ouderen kijkt de polis van de zorgverzekering niet na op welke medicatie wel of niet vergoed wordt. Door die onwetendheid speelt medicatie geen rol bij de keuze voor een zorgverzekeraar.

 

Uit onderzoek van ouderenorganisatie ANBO en apothekerskoepel KNMP blijkt dat 62 procent van de 50-plussers die deelnamen aan het onderzoek niet weten of een medicijn vergoed wordt of niet. Het is dan ook niet zo gek dat 50 procent van de 1604 respondenten geen aandacht besteed aan de medicatievergoeding bij de keuze van een zorgverzekeraar. De twee organisaties roepen de zorgverzekeraars dan ook op om de informatie over de vergoeding van medicatie toegankelijker te maken in de polisvoorwaarden.

Daarnaast roepen ze in een brief de minister van Volksgezondheid, haar op om de medicijncheck niet uit het eigen risico te laten betalen. Het houdt de medicijngebruiker af van de check vanwege de kosten. Het zal de minister volgens de ANBO en KNMP geen geld kosten omdat de ouderen die veel medicijnen gebruiken, en dan is de medicijncheck noodzakelijk, toch wel hun hele eigen risico betalen. Bovendien voorkom je door de medicijncheck complicaties en verspilling. Uit het onderzoek blijkt dat zeven op de tien respondenten meer dan twee medicijnen gebruiken en 20 procent zelfs vijf of meer.

Nico van Scheijndel

10 juli 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.