Proud to be Senior

Overstappen naar een andere energieleverancier was nog nooit zo voordelig, volgens energievergelijker Gaslicht.com en de Consumentenbond is snel een voordeel van € 350 per jaar te behalen.

 

De lage olieprijs en de lagere prijzen in de groothandel zorgen ervoor dat de prijs van energie lager kan uitvallen. Maar dan moet je wel onderzoeken waar je het goedkoopste uit bent. Een zoektocht die de moeite waard is, want volgens de energievergelijkingssite Gaslicht.com is voor veel huishoudens een voordeel van ruim € 350 te behalen. Vooral de miljoenen gezinnen die nu nog een regulier contract hebben met de normale variabele stroom- en gasprijzen bij de grote leveranciers  zoals Nuon, Essent en Eneco kunnen voordeel behalen. Een normaal gezin betaalt daar gemiddeltd € 2040 per jaar volgens Sanne Bins van Gaslicht.com, maar zou door over te stappen elders tussen de € 1682 en € 1700 per jaar gaan betalen.

Ook de Consumentenbond komt met vergelijkbare cijfers, maar dan vanuit haar gezamenlijke inkoop voor de 18.000 deelnemers via de bond. Ook zij wisten door de historisch lage tarieven een voordeel van tussen de € 349 en € 376 voor de deelnemers te bereiken.

Ondanks het te behalen voordeel is de helft van alle huishoudens nog nooit overgestapt volgens recente cijfers van marktbewaker ACM. Die huishoudens laten geld liggen.

Het voordeel zal vanaf 1 juli aanstaande waarschijnlijk iets minder worden wanneer de energiebedrijven de prijzen iets laten dalen. Maar overstappen levert dan nog altijd snel een voordeel op van € 300. Wanneer de energieprijzen weer gaan stijgen is niet te zeggen, maar Gaslicht.com verwacht dat niet eerder dan vanaf volgend jaar.

Nico van Scheijndel

16 juni 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.