Proud to be Senior

Veiliger wonen door tablet

juni 10th, 2015

Met een veiligheidstraining via de tablet kunnen ouderen zich trainen tegen babbeltrucs en hun woning brandveiliger maken.

 

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), het Verbond van Verzekeraars en de ouderenorganisatie Unie KBO hebben samen een digitale training ontwikkeld. Deze e-learning, Veilig Wonen, gaat ouderen helpen bij een veiliger woonsituatie. Uit onderzoek blijkt dat ouderen vaker dan gemiddeld het slachtoffer zijn van babbeltrucs en er vallen bij brand 2,7 meer doden onder 65-plussers, dan bij de jongeren.

Met de training op woonveiliger.nl kunnen ouderen zelf, samen met familie of een verzorger thuis de test doorlopen op een computer of tablet. Daarnaast brengen voorlichters van de Unie KBO tijdens voorlichtingsbijeenkomsten de training onder de aandacht, of komen desnoods op bezoek bij de mensen thuis.

Tijdens de tetst komen allerlei vragen aan de orde die je bewust maken van de risico’s die je loopt en wat je kunt doen om de risico’s te beperken. Bijvoorbeeld met vragen over wie laat je wanneer wel of niet in huis en welke vluchtroute moet je nemen als er brand is? bovendien bevat de training een checklist waarmee de gebruiker ontdekt hoe veilig hij woont en wat hij kan doen om een en ander nog te verbeteren. Meer hier van op: woonveiliger.nl

Nico van Scheijndel

10 juni 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.