Proud to be Senior

Op 1 juli loopt de lagere btw op bouwwerkzaamheden af als het werk na 1 juli wordt opgeleverd. De Unie KBO ondersteunt de motie van 50Plus om het lage btw-tarief voor verbouwingen te behouden.

 

De Tweede Kamerfractie van 50Plus heeft een motie ingediend om het lage btw-tarief van 6 procent op arbeidsloon bij verbouwingen te behouden na 1 juli aanstaande. Vanaf maart 2013 geldt het lage btw-tarief, de bedoeling was om de bouw daarmee te stimuleren. De tariefsverlaging is een succes en stimuleert om de bouw, verbouw of renovatie van een woning te laten uitvoeren. Juist daarom ondersteunt de ouderenorganisatie Unie KBO de motie van 50Plus.

Het aantal ouderen in Nederland is al fors en zal alleen maar toenemen naar 2,6 miljoen 75-plussers in 2040. Bovendien neemt de kans om te worden opgenomen in een zorginstelling alleen maar af. Alle reden dus om het aanpassen van de woning te stimuleren. Een laag btw-tarief helpt daarbij. Voor schilderen, stukadoren en isoleren blijft het lage btw ook na 1 juli van kracht voor woningen ouder dan twee jaar.

Zorgen de motie van 50Plus en alle andere acties om het lage btw-tarief voor verbouwingen willen behouden niet, dan eindigt het voordeel op 1 juli. Alle werkzaamheden die na die datum worden opgeleverd zijn dan weer belast met 21 procent btw over het arbeidsloon. De fiscus heeft aangekondigd geen speciale dienst op te zetten om de btw-heffing te controleren, maar zal bij overtreden wel boetes opleggen.

Nico van scheijndel

5 juni 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.