Proud to be Senior

In de brief met het belastingplan die het kabinet afgelopen vrijdag naar de Tweede Kamer zond staat weinig waar ouderen blij van worden. De ouderenbonden en 50Plus gaan niet akkoord.

 

Het belastingplan zoals dat vorige week is uitgelekt en zoals het in de brief van het kabinet aan de Tweede Kamer geformuleerd is, voorziet in weinig waar ouderen blij van worden. Het kabinet zet vooral in op werkenden. Niet actieven en gepensioneerden moeten het met een nullijn doen terwijl werkenden er 1,5 tot 3 procent op vooruit gaan.

De ouderenbonden ANBO en de Unie KBO hebben flinke kritiek op de plannen en Henk Krol vindt dat als het kabinet geld wil verdelen, dat ze dat dan wel eerlijk moet doen. Dus niet alleen de werkenden, maar aan alle Nederlanders. Krol roept de onderzoekresultaten in herinnering die wijzen op een achteruitgang van 17 procent bij gepensioneerden de afgelopen jaren.

Volgens staatsecretaris Wiebes van Financiƫn gaan ouderen er niet op achteruit in het plan. Maar de Unie KBO wijst op de maatregelen die voor 2016 al zijn genomen en die in het nadeel van ouderen zijn, zoals de ouderenkorting die lager wordt en de ouderentoeslag in box 3 die vervalt. Terugdraaien van deze maatregelen en het aanpakken van de belastingheffing in box 3 zouden prioritiet moeten hebben.

Henk Krol roept 45-plussers op om de publieke tribune van de Tweede Kamer te bevolken wanneer de Kamer donderdag het belastingplan bespreekt. Volgens Krol is 45 jaar wel jong, maar als een 45-jarige werkloos wordt kan hij zich vervolgens suf solliciteren, maar een baan vinden zit er niet in. De 45-jarige loopt zo volgens Krol ook het risico achter het net van de voordelen van het belastingplan te vissen.

Nico van Scheijndel

22 juni 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.