Proud to be Senior

Actie tegen eenzaamheid

juni 9th, 2015

Aanstaande zaterdag start in Rotterdam de campagne ‘Wie nodig jij uit deze zomer’ die ons bewust moet maken van de eenzaamheid onder ouderen.

 

De Coalitie Erbij die anderhalf miljoen leden vertegenwoordigt, start aanstaande zaterdag bij de Rotterdamse Markthal de campagne ‘Wie nodig jij uit deze zomer’. Met deze campagne wil ze Nederland bewust maken van de eenzaamheid onder ouderen in de zomer. Doorgaans  concentreert de aandacht voor eenzaamheid zich rond de feestdagen in december. Maar juist ook in de zomer is er veel eenzaamheid onder ouderen als familieleden op vakantie zijn en activiteiten stoppen.

De Coalitie Erbij is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties in de zorg- en welzijnssector. Onder andere het Nationaal Ouderenfonds en Humanitas maken deel uit van de coalitie. Volgens het Nationaal Ouderenfonds zijn er in Nederland 1,2 miljoen mensen eenzaam, waarvan 200.000 extreem eenzaam; zij ontvangen slecht een keer in de maand bezoek. Een manier om de eenzaamheid te verdrijven is de Zilverlijn van het Nationaal Ouderenfonds (ouderenfonds.nl). Wie zich daarvoor aanmeldt wordt eens in de twee weken door een vrijwilliger gebeld. Volgens de woordvoerder van de Coalitie Erbij is de animo groot en is er op dit moment zelfs een wachtlijst.

Nico van Scheijndel

9 juni 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.