Proud to be Senior

Achteraf betalen in OV

juni 4th, 2015

De ANWB en de openbaar vervoerbedrijven willen het openbaar vervoer aantrekkelijker maken. Ze starten een proef waarin niet meer vooraf geld op de OV-chipkaart wordt gezet, maar achteraf per rekening betaald.

 

De initiatiefnemers van de proef noemen het zelf een doorbraak in het openbaar vervoer. De proef moet uitvinden of achteraf de gereisde kilometers afrekenen werkt. Nu nog moet er geld op de OV-chipkaart staan wil je met bus, tram, metro of trein kunnen reizen. Met de proef, die de ANWB en de openbaar vervoerbedrijven samen met 1250 deelnemers is gestart, moet dat anders. Niet meer vooraf geld op je OV-chipkaart zetten, maar maandelijks achteraf een nota ontvangen van de gereisde kilometers. Naast het reizen op rekening ontvangen de 1250 deelnemers 40% korting op treinreizen in de daluren, €10 reistegoed bij NS, een gratis abonnement op OV Fiets, Wegenwacht Fiets Service en 20% korting bij Q-park in combinatie met een treinreis.

Met de proef die in juni start, willen de initiatiefnemers het gebruik van het openbaar vervoer laagdrempeliger maken. Met de proef moet het openbaar vervoer aantrekkelijker en het gebruik eenvoudiger worden.

Nico van Scheijndel

4 juni 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.