Proud to be Senior

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is momenteel twee derde van alle 65-plussers mobiel online. De groep 75-plussers blijft nog achter.

 

 

Gisteren was het de Werelddag van de telecommunicatie, een goede reden voor het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) om cijfers over mobiel internetgebruik bij ouderen bekend te maken. Volgens het CBS is momenteel twee derde van alle 65-plussers mobiel online. De grootste groep mobiele internet gebruikers vinden we bij de 65- tot 74-jarigen. Van hen is ruim 40 procent mobiel online. De meeste 65-plusers gebruiken de smartphone om mobiel het internet te gebruiken. Maar met een percentage van iets minder dan 30 procent valt het mobiel internet gebruik van de 65- tot 74-jarigen in het niet bij de 65-minners die voor 80 procent of meer via hun smartphone online zijn. De 75-plussers zijn volgens het CBS voor 15 procent online op hun smartphone, voor ongeveer 8 procent via de laptop en 12 procent via de tablet.

Het internet gebruik onder de 65-plussers neemt flink toe, maar uit eerder onderzoek blijkt toch een flinke groep (1,2 miljoen) nog nooit op het internet is geweest en velen daarvan (600.000), vooral de oudsten, zullen ook nooit van het internet gebruik kunnen of willen maken.

Nico van Scheijndel

18 mei 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.