Proud to be Senior

Hebt u al zonnepanelen of overweegt u ze te kopen, dan is er nu een beter hulpmiddel om uit te rekenen wat voor het meest interessante is. Gaslicht.com vergelijkt nu alle aanbieders.

 

Aanstaande kopers van zonnepanelen konden eerst nergens goed vergelijken of en wat de aanschaf van zonnepanelen hen zou opbrengen. Bezitters van zonnepanelen konden nergens vergelijke welke energie leverancier voor hen het meest de moeite waard zou zijn. Daar is volgens Gaslicht.com nu een einde aan gekomen. Door de opbrengst van de zonnepanelen in de vergelijker in te voeren rolt er voor zonnepaneel bezitters automatisch uit welke energieaanbieder voor hen het voordeligst is. Volgens de eigenaar van gaslicht.com Ben Woldring zijn bij zonnepaneelbezitters andere waarden van belang dan bij mensen die ze niet hebben. “Omdat mensen zelf stroom opwekken is een laag elektriciteitstarief veel minder interessant, belangrijker zijn een laag gastarief en lage leveringskosten”. Ook een hoge terugleververgoeding is vaak niet erg belangrijk. Volgens Woldring wekken de meeste eigenaren van zonnepanelen minder stroom op dan ze gebruiken, dus krijgen ze helemaal geen geld terug.

Volgens Woldring kunnen mensen met zonnepanelen net zoveel besparen door goed te vergelijken als mensen zonder panelen op het dak. Het voordeel bedraagt tot € 300 per jaar.

Nico van Scheijndel

11 mei 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.