Proud to be Senior

Budgetpolis blijkt duur

mei 8th, 2015

Veel mensen die een goedkope budgetpolis voor hun zorgverzekering dachten te hebben, moeten honderden euro’s bij betalen om dat ze niet gedekte zorg hebben genoten.

 

Uit berekeningen van de zorgverzekeraars en het AD blijkt, dat bijna 14.000 houders van een goedkope zorgverzekering achteraf duur uit zijn. Hun budgetpolis is een tientje goedkoper dan de gebruikelijke naturaverzekering, maar deze goedkope verzekering dekt niet de zorg van alle aanbieders. Zo heeft de budgetpolis van Zilveren Kruis Achmea maar 44 ziekenhuizen gecontracteerd. Ga je vervolgens naar een ziekenhuis voor je knieoperatie waar geen overeenkomst mee is, dan krijg je als verzekerde (een deel van) de rekening gepresenteerd.

Volgens de berekening van de verzekeraars en het AD moesten  de 14.000 budgetverzekerden  gemiddeld € 450 bijbetalen. Maar dat aantal kan nog oplopen omdat de zorgaanbieders over 2014 nog rekeningen moeten indienen.

De budgetpolis is gemaakt voor jonge, gezonde mensen die weinig gebruik maken van de gezondheidszorg. Volgens de verzekeraars lijkt het er op, dat veel mensen de budgetpolis hebben gekozen vanwege de lage premie, maar door de berekeningen achteraf blijkt goedkoop toch duur.

Willen de houders van een budgetpolis van hun verzekering af, dan moeten ze wachten tot het einde van het jaar. Tot die tijd moeten ze om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen, eerst met de zorgverzekeraar contact op te nemen om na te vragen of er wel een overeenkomst is met de zorgverlener.

Nico van Scheijndel

8 mei 2015

 

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.