Proud to be Senior

Zorg niet overal even duur

april 7th, 2015

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat je in de ene gemeente soms bijna twee keer zoveel betaalt voor zorg dan in een andere gemeente.

 

Een dure gemeente om huishoudelijke hulp te krijgen is het Zeeuwse Sluis waar drie uur huishoudelijke hulp 1 per vier week gemiddeld € 305 kost. Goedkoper is het in het Friese Smallingerland waar dezelfde hulp € 177 kost per vier weken, een verschil van € 128 ten opzichte van Sluis. Dat de verschillen zo groot zijn komt omdat de gemeente verschillend zijn omgegaan met de keuze van de zorg aanbieder. In sommige gebieden waren er minder aanbieders en dus ook minder concurrentie. Ook is soms gekozen voor een wat duurdere aanbieder omdat de gemeente tevreden was over de kwaliteit. Of de gemeente koos voor behoud van werkgelegenheid en heeft alleen lokale verzorgers ingeschakeld.

De gemeente Sluis verdedigt haar tarief met het argument dat ze een van de grootste plattelands gemeenten is en daarmee een uitgestrekt gebied moet bedienen.

Hoe hoog de eigen bijdrage zorg daadwerkelijk is, hangt af van het inkomen, vermogen en de rekenregels die de gemeenten aan het Centraal Administratie Kantoor doorgeven. Voor de laagste inkomens gelden minimum tarieven van € 19,40 voor eenpersoons huishoudens en € 27,60 voor tweepersoons huishoudens.

Zelf berekenen wat de huishoudelijke hulp u kost doet u op www.hetcak.nl

Nico van Scheijndel

7 april 2015

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.