Proud to be Senior

Niet alle ouderen zijn rijk

april 22nd, 2015

Uit recent onderzoek van de Unie KBO blijkt dat 33 procent van de ouderen minder spaargeld heeft dan € 5000. Slechts 13 procent heeft een spaartegoed van € 100.000 of meer.

 

In april heeft de Unie KBO onderzoek laten doen naar de financiële positie van ouderen. Daarvoor heeft ze Teraknowledge 300 KBO-leden laten ondervragen. Van die leden gaf 30 procent aan geen eigen vermogen te hebben in de vorm van spaargeld of een eigen huis. Van de ouderen met eigen vermogen had 77 procent een eigen huis. Van de onderzochte groep bleek 33 procent € 5000 spaargeld of minder te hebben en slechts 13 procent had € 100.000 spaargeld of meer.

Het beeld van de rijke ouderen moet volgens Unie KBO-directeur Manon VanderKaa genuanceerd worden. Niet alle ouderen zijn rijk blijkt uit het onderzoek. Velen blijken nauwelijks voldoende reserves te hebben om tegenslagen op te kunnen vangen of de zorgkosten te kunnen betalen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 52 procent minder vermogen heeft sinds het begin van de financiële crisis, bij 29 procent is het vermogen gelijk gebleven en bij 19 procent is het vermogen toegenomen. De belangrijkste oorzaken van het verminderde vermogen zijn de gedaalde huizenprijzen, schenkingen die gedaan zijn of omdat er verhuisd is.

Nico van Scheijndel

22 april 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.