Proud to be Senior

Ouderenorganisatie Unie KBO pleit er voor dat het gesprek bij de apotheek over het nieuw te gebruiken medicijn en de medicatiebeoordeling door de apotheker uit het eigen risico gaat.

 

Vanaf 1 januari 2014 krijg je de kosten voor de medicijnen, de medicatiebeoordeling en het eerste uitgifte gesprek apart gedeclareerd. Het was de bedoeling dat dit de transparantie van de rekening groter maakt. De transparantie is wel verbeterd, maar de Unie KBO krijgt uit haar achterban het signaal dat mensen af willen zien van de informatie, die bij een bepaald medicijn hoort om kosten te besparen. Veilig medicijngebruik en therapietrouw komen daarmee onder druk te staan.

Om dat te voorkomen pleit de Unie KBO er voor om de medicatiebeoordeling en het informatiegesprek uit het eigen risico te halen. Eerder heeft minister Schippers van Volksgezondheid naar aanleiding van de motie van Linda Voortman (GroenLinks) eind 2014 toegezegd alternatieven te onderzoeken voor de genoemde kosten. Minister Schippers komt pas voor de zomer dit jaar met de uitkomst van het onderzoek.

Nico van Scheijndel

10 april 2015

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.