Proud to be Senior

Afgelopen zaterdag protesteerden 1000 mensen in Amsterdam tegen de huurverhogingen, ondertussen hebben al 30.000 de petitie van de Woonbond ondertekend tegen de explosieve huurstijgingen.

 

De laagste inkomens hebben sinds 2010 de huren met 13,4 procent zien stijgen, scheefwoners zelfs met 17,8 procent. De forse huurverhogingen zijn het gevolg van een ander huurbeleid van het kabinet. Stegen eerst de huren met de inflatie mee, de afgelopen twee jaar steeg de huur met tenminste 4 procent en als je meer dan € 34.229 per jaar bruto verdiende zelfs  nog met een opslag extra. Ondertussen daalde ook nog eens de huurtoeslag. Het gevolg is dat steeds meer huishoudens moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Volgens de Woonbond zijn er 700.000 huurders, die niet eens de minimale kosten voor noodzakelijke uitgaven kunnen betalen.

Reden voor de Woonbond om een petitie op te stellen die al 30.000 keer ondertekend is en die de bond morgen aan de Tweede Kamer zal overhandigen in de hoop dat de politiek iets aan de explosieve huurverhogingen gaat doen.

Ondertussen zien ook verhuurders dat de huurverhogingen fors zijn geweest. Uit een enquête van de Woonbond onder 180 woningcorporaties bleek eerder, dat driekwart de huren per 1 juli minder hard zal laten stijgen dan het kabinet toestaat.

De petitie van de Woonbond ondertekenen kan nog steeds op http://stophuurverhoging.nl

Nico van Scheijndel

16 maart 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.